Oldalak

2014. október 12., vasárnap

Ez szép volt fiúk!

Megérte kinevezni Dárdai Pált, pontot szereztünk Romániában.
A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs szerezte a gólunkat az EB-selejtezőn.
Megmondta
Dárdai Pál előre szólt, rettegjenek Dzsudzsák bal lábától a románok
Küzdelem
Stieber Zoltán nagyot küzdött a
román védőkkel
Bukaresti ponttal mutatkozott be Dárdai Pál a magyar labdarúgó-válogatott élén. Az északírek elleni kudarcot követően a romániai Európa-bajnoki selejtezőn tudott javítani a magyar fociválogatott, a nagy rivális otthonában 1-1-re végeztünk.
Vér
A hazai huligánok egymást ütötték
a lelátón, de a magyarokkal is össze
akaszkodtak
Egy hónap alatt gyökeres változás állt be a csapatnál, amelynek élén Pintér Attilát Dárdai Pál váltotta, a keretbe pedig visszatért Szalai Ádám. Ennyi elég is volt ahhoz, hogy a szurkolók bízzanak a csodában, s abban, hogy 33 év után újra legyőzzük Romániát. Az új szakvezető is optimistán várta a bukaresti 90 percet.

Támadás
A rohamrendőrök próbáltak
rendet tenni a lelátón
"Élvezni akarjuk a játékot, tudjuk, hogy a románok hol sebezhetőek. Nem tartunk a pokoli hangulattól, úgyse értjük, hogy mit üvölt felénk ötvenezer román" - mondta a meccs előtt Dárdai.

A találkozó elején még a két tábor csatázott, a felek székekkel és fáklyákkal dobálták egymást, majd miután a rendőrök közéjük álltak, a románok egymás között szerveztek tömegverekedést. A pályán eközben masszívan álltuk a sarat, sőt Szalai Ádám a 40. percben a kapuba fejelt, sajnos lesről. Az első félidő zárása sokkoló lett, Raul Rusescu közelről lőtt gólt. A folytatásban próbáltunk egyenlíteni, ekkor pedig a románok szereztek érvénytelen találatot les miatt. A forgatókönyv hasonló volt, ezúttal mi lőttünk érvényes gólt, Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból volt eredményes.
Hiába, a mérkőzés előtt Dárdai megmondta, a románok retteghetnek Dzsudzsák bal lábától.
Örülhettünk, hogy a tavalyi 0-3-as fiaskó ezúttal jóval vagányabban focizott a magyar válogatott. Két forduló után egy ponttal áll az együttes a selejtező csoportjában, kedden a Feröer-szigeteken meg lehet szerezni az első győzelmet.

ROMÁNIA - MAGYARORSZÁG 1-1 (1-0)
Bukarest, 55.000 néző
V.: Collum (skót)
Gólok: 1-0 Rusescu (45.), 1-1 Dzsudzsák (82.).

Románia: Tatarusanu - Chiriches, Grigore, Goian (Gardos, 5.), Rat - Pintilii, Hoban - Maxim (Stancu, 84.), Chipciu, Sanmartean (Tanase, 67.) - Rusescu
Szövetségi kapitány: Victor Piturca

Magyarország: Király - Varga, Juhász, Korcsmár, Kádár - Gera (Tőzsér, 77.), ELek - Lovrencsics (Simon K., 63.), Stieber (Nikolics, 46.), Dzsudzsák - Szalai
Szövetségi kapitány: Dárdai Pál

EB-SELEJTEZŐ F-CSOPORT
Románia
Magyarország
1-1
Észak-Írország
Feröer-szigetek
2-0
Finnország
Görögország
1-1
1.
Észak-Írország
2
2
0
0
4:1
6
2.
Finnország
2
1
1
0
4:2
4
3.
Románia
2
1
1
0
2:1
4
4.
Görögország
2
0
1
1
1:2
1
5.
Magyarország
2
0
1
1
2:3
1
6.
Feröer-szigetek
2
0
0
2
1:5
0

Vizsgamunka
Függetlenül a román-magyar mérkőzés eredményétől az átmenetileg kinevezett szövetségi kapitány, Dárdai Pál máris zsebre vágta a hazai futballtársadalmat. A berlini Hertha klublegendája jött, látott, és talán győzött is, hiszen szeptemberi színre lépése óta belopta magát a közvélemény szívébe. Levette a lábáról a drukkereket, néhány kivételtől eltekintve szorítanak sikeres munkájáért a hazai edzőtársak, Németországból hozott mentalitásával és edzésmódszereitől fellelkesedtek a válogatott keret tagjai, de még az újságírók is mosolyogva isszák szavait a határozottan és jól kommunikáló szakvezetőnek.
A mindössze négy mérkőzésre érkező Dárdai első igazi feladata máris valódi mestervizsga volt. Európa-bajnoki selejtezőn az ősi rivális Románia volt az ellenfél, amelyet a szurkolókat feltüzelő történelmi ellentéteken túl 33 éve nem győztünk le, Bukarestben pedig 1958 óta nem jártunk sikerrel. Tavaly szeptemberben megalázó vereséget szenvedtünk, és ami annál is rosszabb, lélektelen, gyáva játékkal.
Ha csak ezen sikerül változtatnia Dárdainak, már nyert a szurkolók szemében.
Persze az igazi az lenne, ha a pályán is összejönne a siker az új kapitány meccsein. Az ő lendületén, fanatizmusán látszólag semmi sem múlik. Hátha magával ragadja a focistákat is.
Vélemény
"Csak mézet és joghurtot ettem, így készültem."
Gherghe Hagi, a románok legendás futballistája emlékezett vissza az 1999. júniusi, magyarok elleni Európa-bajnoki selejtező előtt bevetett csodaszerére, a mérkőzést a házigazdák az ő remeklésének köszönhetően is nyerték meg 2-0-ra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése