Oldalak

2014. szeptember 1., hétfő

Rakaczki pénzén gyógyul az agydaganatos focista

Az elhunyt kapus édesapja segíti Horváth kezelését.

A leukémiás diósgyőri focista kezelésére gyűjtött pénzt átadják a kaposvári labdarúgónak.

Szörnyű családi tragédiája után Rakaczki János segít a Kaposvár labdarúgóján. A leukémiában elhunyt diósgyőri focikapus, Rakaczki Bence édesapja anyagilag támogatná a súlyos műtéten áteső Horváth Tamás kezeltetését. A fiatal kapus 2012 májusától másfél évig küzdött a szörnyű kórral, az idén januárban hunyt el. Gyógyíttatására különböző rendezvényeken, árveréseken több millió forintot gyűjtöttek, a gyászoló édesapa most a megmaradó összeget juttatná el Horváthéknak.

- Valóban van ilyen tervem, de erről többet most nem szeretnék mondani - mondta Rakaczki János.

Az élvonalban 29 alkalommal szereplő kaposvári középpályásnál idén nyáron diagnosztizáltak agydaganatot. Júliusban meg is műtötték, információnk szerint az operáció után napokig beszélni sem tudott. Szombaton nézőként megjelent a Kaposvár - Mezőkövesd másodosztályú focibajnokin, napszemüvegben, mivel az egyik szemével még rosszul lát. Elszánt, szeretne visszatérni a pályára.

- A körülményekhez képest jól vagyok, a műtétem után itthon, a családom körében gyógyulok, de már egyre többet járok ki az emberek közé - mesélte tegnap Horváth. - Tudom, hogy sok időre van szükségem, de nem adom fel a harcot, mindenképpen szeretnék visszatérni a focipályára.

A műtét ugyan jól sikerült, de a rehabilitáció költséges. Ebben segítenek a felajánlások, valamint a szeptember 7-i jótékonysági gála, amelyet Horváth nevelőklubja, a Mézga Focisuli szervez, és amelyen a tervek szerint maga a játékos is részt vesz.

-  Számos felajánlás érkezik, de külön kiemelném Rakaczki János segítségét. Elképzelhető, hogy ő a gálán személyesen hozza el adományát - mesélte Horváth János, a Mézga vezetője. - Tomika öt esztendős korától tíz évig szerepelt nálunk, egyik alapítónk volt. Világéletében megküzdött mindenért, ezt a harcot sem fogja feladni. Szeretnénk, hogy a gála teljes bevétele Tamás kezeltetését szolgálja, ezért a jegyeket is a család tagjai és a rokonok árulják majd.

Rakaczki és Horváth akár egymás ellen is küzdhetett volna... Ehelyett mindketten gyilkos kórral viaskodtak, viaskodnak. Bence nem nyerhetett, de most szurkoljunk, hogy Tamásnak újra szurkolhassunk - a pályán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése