Oldalak

2014. szeptember 21., vasárnap

Nemzetközi rangadó

Jön a lilák és a zöldek csatája a futball NB I-ben.
Összesen 27 légióst foglalkoztat az Újpest és a Ferencváros focicsapata.


Szerb vonal
Az Újpestnek három szerb
focistája is van a keretben,
míg a kispadon Nebojsa
Vignjevics ül
Tehetség
A lilákat a macedón utánpótlás-válogatott
Enis Bardhi is erősítheti a mai meccsen
Bő egy hete a kontinentális stadionokat is bejáró Copa90 produkció a nemzetközi futball tíz legnagyobb rangadója közé választotta a magyar derbit, az Újpest és a Ferencváros összecsapását. Ns, kis túlzással valóban nemzetközi csatává nőtte ki magát a lilák és a zöldek mai (Duna Tv, 16.30) bajnoki rangadója. A két klub rengeteg, 27 légióst alkalmaz. A liláknál 16 külföldi: három szerb, Marko Dmitrovics, Filip Sztaniszavljevics és Dusan Vasziljevics, két-két belga, Jonathan Heris és Jérémy Serwy és montenegrói, Nebojsa Koszovics és Bojan Sankovic, egy-egy uruguayi, Rodrigo Rojo, orosz, Szandro Cvejba, francia, Loic Nego, albán, Berat Ahmeti, spanyol, Dani Poce, macedón, Enis Bardhi, bosnyák, Asmir Suljic, finn, Aristota Mboma, illetve nigériai, Kim Ojo rúgja a bőrt. Az edző, Nebojsa Vignjevics pedig szintén Szerbiából jött.

Mielőtt az Újpesthez érkeztem, rengeteget hallottam a Ferencváros elleni rangadóról - emlékezett vissza Vignjevics. - Azonban csak akkor lehetett valóban átérezni a hangulatát, amikor a kispadon magam is átélhettem ezeket a nagyszerű pillanatokat. Tudom, hogy ez a meccs mindkét klub életében fontos, ezért szeretnénk nyerni hazai pályán.


Koncentráltan!
Dél-amerikai
A ferencvárosi támadó, Somália az amerikai kontinenst képviseli
a mai derbin
Együtt
Az FTC-t német edzők irányítják: balra Thomas Doll,
mellette segítője Ralf Zumdick
A zöld-fehéreknél 11 futballista érkezett a határokon túlról: két horvát, Mateo Pavlovic és Tomislav Havojic, valamint német, Benjamin Lauth és Philipp Bönig, illetve egy-egy osztrák, Emir Dilaver, lengyel, Michal Nalepa, spanyol David Mateos, szerb Vladan Csukics, svájci, Stjepan Kukurozovic, brazil, Somália és belga, Roland Lamah található a keretben. A vezetőedző, Thomas Doll német.

Az ilyen rangadókon nem mindig a jobb csapat nyer, a pillanatnyi forma dönthet - mondta a fradi.hu-nak Emir Dilaver, aki hazájában egy másik lila-zöld rangadón, az Austria és a Rapid bécsi derbijén már hatszor pályára lépett. - Mindent megteszünk a sikerért!

Kommentár
Szomorú vasárnap

Szólhatna ez a meccs is a gólokról!
Mint ahogy a két ősi rivális, az Újpest és a Fradi párharcainak sokasága szólt csodás találatokról, gólzáporos győzelmekről, vagy éppen nagy zakókról. A két csapat drukkerei ma is fülig érő szájjal - vagy éppen borzongva - mesélik fiaiknak, unokáiknak, hogy ők bizony ott voltak, amikor a Dózsa 1976-ban 8:3-ra verte a Fradit, amikor a zöldek 1979-ben 7:1-es meccsel vágtak vissza, amikor 1990-ben 5:0-ra nyert a Fradi a Megyeri úton, netán 2010-ben, amikor 6:0-ra gázolta le riválisát az Újpest.

Szólhatna ez a meccs is a sztárokról!
A két gárda összecsapásain egykor Szusza, Göröcs, Dunai, Fazekas és Törőcsik nézett farkasszemet Sárosival, Kocsissal, Alberttal, Vargával és Nyilasival. A lilák és a zöldek legjobbjai évtizedeken át feszültek egymásnak a bajnokikon, majd küzdöttek egymás oldalán a válogatottban...

Ez a meccs azonban a légiósokról, a szurkolói kártyáról és a vénaszkennerről szól majd!

A kispadok mellől Vignjevics és Doll irányítja majd a világ minden tájáról verbuvált újpestieket és fradistákat. A lelátók zöld fele biztosan foghíjas lesz, mert a Fradi szervezett szurkolói csoportjai a vénaszkenner ellen tüntetve el sem mennek a derbire. S ki tudja, a lila oldalon mennyien lettek volna, ha a klub nem kap februárig haladékot a szurkolói kártya bevezetésére...

A mai Újpest - Fradiban egy kicsit benne van a magyar foci minden gondja. S bárhogy alakul az eredmény, egy kicsit azért szomorú lesz ez a vasárnap.

Vélemény
"Teljesen kivagyok, hogy nem játszhatok"
Kabát Péter, az Újpest labdarúgócsapatának támadója mondta ezt, aki sérülés miatt csak a lelátóról figyeli a mai Újpest - FTC focirangadót. A korábbi válogatott támadó így is biztos együttese sikerében.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése