Oldalak

2014. szeptember 4., csütörtök

Fegyelmezett ellenfélre készülnek

Júniusban a VB meglepetéscsapatától, Chilétől 2-0-ra kapott ki Észak-Írország.

Nem számít egyszerű meccsre az északírek elleni vasárnapi EB-selejtezőn Pintér Attila, a magyar válogatott kapitánya.

Egy biztos pont a válogatottban: amikor lehetőséget kap, rendszerint jól teljesít a kapus, Bogdán Ádám
Korcsmár Zsolt kedden megérkezett a magyar labdarúgó-válogatott telki edzőtáborába, így teljes lett a vasárnapi, északírek elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő keret. A védő hétfőn bajnoki mérkőzést játszott a Greuther Fürth csapatában, és St. Pauli elleni, 3-0-ra végződő találkozón megszerezte első gólját a német másodosztályú együttes színeiben.

- A csapat szeretné eredményesen kezdeni az EB-selejtező sorozatot, mert a jó kezdés nagy lendületet adhat a folytatáshoz - mondta Pintér Attila, a válogatott szakvezetője. - Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy újjáalakuló válogatottunk van, amely januárban kezdett el egy új stratégia mentén együtt dolgozni. Több kerettag mindössze egy-két mérkőzésen van túl, de a célunk ezzel együtt is az, hogy eredményesen szerepeljünk a selejtezőkön. A felkészülés során négy mérkőzést játszottunk, mindegyiken sikerült megszereznünk a vezetést, ami azért fontos, mert a BL-statisztikák szerint a meccseket hetven százalékban azok a csapatok nyerik meg, amelyek az első gólt szerzik. Ugyanakkor nem elég megszerezni a vezetést, azért dolgozunk, hogy meg is tudjuk tartani az előnyt.

A szövetségi kapitány a vasárnapi ellenfélről szólva kijelentette: az utolsó mérkőzéseit kielemezve valószínűsíthető, hogy az északírek öt védővel állnak fel, és nagyon erősen a védekezésre koncentrálnak majd.

- Az északírek előző meccsükön fegyelmezetten tették a dolgukat, öt védő előtt három középpályással és két ékkel álltak fel - fogalmazott a kapitány. - A Chile elleni összecsapáson kettő-nullra kaptak ki, úgy, hogy a dél-amerikaiak alig tudtak helyzeteket kialakítani, és csak az utolsó negyedórában szereztek gólt. A szintén vb-résztvevő, legerősebb keretével felálló Uruguay ellen egy gólt kaptak a britek, ez a két mérkőzésük bizonyítja, hogy nagyon komolyan kell venni őket. Nemzetközi szinten nincsenek előre lejátszott meccsek és kötelező győzelmek, biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz vasárnap. A következő napokban még sok munka vár ránk, a saját meccseink és az ellenfél mérkőzéseinek kielemzése után igyekszünk úgy összerakni a játékunkat, hogy eredményesen kezdhessük meg az EB-selejtező sorozatot.

Pintér Attila újságírói kérdésre válaszolva elmondta: hatvanhárom játékost követett figyelemmel az elmúlt hónapokban, közülük negyvenen alkotják azt a bő keretet, amiből összeáll az adott mérkőzésekre készülő együttes. Ennek megfelelően, ha valaki most nem került be a csapatba, az nem jelenti azt, hogy a következő mérkőzéseken sincs esélye a kerettagságra. A kapitány azt is elmondta, hogy a csoportunk tagjai - Feröert leszámítva - több topligában szereplő játékossal rendelkeznek, mint mi, ezért fontos, hogy mindenki a realitások talaján maradjon, amikor az esélyeket latolgatja.
Az EB-selejtező vasárnap 18.00 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése