Oldalak

2014. július 14., hétfő

Világszám lett a brazil vbMilliárdos üzlet volt az egy hónapos futballtorna.

A szurkolók mellett a nemzetközi fociszövetség vezérei és a sörgyártók is ünnepeltek.

Véget ért a labdarúgó-vb! Az egy hónapon keresztül tartó torna lázba hozta az egész világot, ezt a különböző felmérések is bizonyítják. A harminckét résztvevőn kívül szinte minden országba eljutottak a mérkőzések televíziós közvetítései. Ennek köszönhetően a becslések szerint több mint hárommilliárd ember figyelte hosszabb-rövidebb ideig a küzdelmeket. Hatalmas volt a pénzmozgás, az esemény kapcsán a Nemzetközi labdarúgó-szövetség (FIFA) legalább 1000 milliárd forintnyi bevételt könyvelhetett el a különböző jogdíjakból és reklámokból.
Nagy szám volt ez a vb, négy év múlva Oroszországban jön a folytatás.

4-szer több sör fogyott az ilyenkor megszokotthoz képest Magyarországon a világbajnokság ideje alatt. Egy felmérés alapján ez volt a legnépszerűbb alkoholos ital a vásárlók körében, mind a boltokban, mind pedig a szórakozóhelyeken.

8 ország nyerte meg eddig a futballvébét, mivel Argentína és Németország korábban már szerzett aranyérmet, ez a szám ezúttal nem változott. Rajtuk kívül korábban Uruguay, Brazília, Olaszország, Anglia, Franciaország és Spanyolország hódította el legalább egyszer a díszes serleget.

25 ezer biztonsági őr volt a futball-vb döntőjének otthont adó Maracana stadionban és környékén. A meccset kiemelt kockázatúnak nyilvánították, hiszen a vébé ideje alatt rengeteg tüntetés volt Brazília nagyobb városaiban, így Rio de Janeiróban is.

11,4 millió forintba került a legdrágább jegy a német-argentin világbajnoki fináléra. A VIP-szektorba szóló tikett vacsorára is feljogosított.

3,3 millió néző kísérte figyelemmel a brazíliai futballstadionokban a 64 világbajnoki mérkőzést, az átlagnézőszám pedig 53.018 fő volt.

158 millió forintnyi prémiumot ígértek fejenként az argentin focistáknak, amennyiben megnyerik a vb-t, a németeknél 93 millió ez az összeg.

3,5 milliárd emberhez jutott el a futballvilágbajnokság élő televíziós közvetítése, azaz ennyien láttak legalább egy percet a torna eseményeiből.

131 milliárd forintnyi jutalmat oszt szét a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a résztvevő 32 ország csapatai között, a vb-győztes 8 milliárd forintnyi dollárt kap.

2644 milliárd forintnak megfelelő összegbe került a torna megrendezése Brazíliának. A legfőbb költséget a stadionok építése jelentette.

1048 milliárd forintnyi bevételt könyvelhetett el a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a világbajnokság kapcsán a különböző jogdíjakból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése