Oldalak

2014. február 26., szerda

Francia lecke

A neveket tekintve kerülhetett volna veszélyesebb társaságba is Pintér Attila csapata a 2016-os Eb-selejtezőn, de én látatlanban is azt mondom az ellenfelek bemutatása közben - hátrább az agarakkal, főként a nekünk nem fekvő északi stílus miatt.



GÖRÖGORSZÁG
Az első kalapból a lehető legkönnyebb ellenfél mellé került a magyar válogatott, más kérdés, hogy a jelenlegi erőviszonyok alapján a görögökön is bravúr lenne túljutni. Fernando Santos kapitány csapata ott volt a 2012-es Eb-n és ott lesz a nyári vb-n is, Szokratisz Papasztatopuloszéknak van tornarutinjuk. Legutóbb 2008-ban játszottunk ellenük, akkor 3-2-re nyertünk, tétmeccsen viszont 2007-ben oda-vissza vertek minket.

ROMÁNIA
Aki a tenyerét csapkodja örömében, hogy emberemlékezet óta nem volt ilyen gyenge a román válogatott, nézze vissza a tavaly szeptember hatodikai 0-3-at. 1981 óta nem vertük meg a szomszédokat, a legutóbbi hét közös partiból pedig egyszer sikerült gólt szerezni.

FINNORSZÁG
A negyedik kalapból érkező finn csapat stílusa nagyon nem fekszik a mindenkori magyar válogatottnak, ellenpontként viszont elevenítsük fel Dzsudzsák Balázs utolsó utáni pillanatban szerzett góljával megnyert Eb-selejtezőt. Nincs már olyan volumenű klasszisuk, mint volt az elnyűhetetlen Jari Litmanen, de kellemetlen, hogy júniusban játszunk Helsinkiben.

ÉSZAK-ÍRORSZÁG
Négy mérkőzést játszott a magyar nemzeti futballcsapat az észak-írekkel, az elődök mindig győztek, az összesített gólkülönbség 6-1. S ugyan a két ország ugyanabban az évben, 1986-ban járt utoljára nagy tornán, félvállról mégsem vehetjük a jobbára az angol ligákban edződő ellenfelet, pláne a belfasti partit!

FERÖER-SZIGETEK
És hogy még erősebb legyen az északiak számunkra kedvezőtlen harcmodora, arról a feröeri miniállam gondoskodik. A hatodik kalapos futballtörpe ellen még sosem játszott válogatottunk, a két kötelező győzelem igényén túl viszont ne feledjük, a lelkes amatőrök mindig nagy szívvel harcolnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése