Oldalak

2013. november 24., vasárnap

Mindent jóvátehet a Paks

A Fradi legyőzése lendületet adhatna az atomvárosiaknak.

Ha legyőzi a Fradit, sok mindent jóvátehet az MVM-Paks futballcsapata, amelyik legutóbb több mint két hónapja, szeptember 13-án ünnepelhetett győzelmet az OTP Bank Ligában.

Úgy tűnik, kezd kilábalni a hullámvölgyből az MVM-Paks együttese. Az atomvárosiak az előző két találkozójukat ugyanis megnyerték: előbb a Videotont (4-1), majd pedig az NB II-es Kozármislenyt (3-0) verték - mindkét találkozót a Ligakupában játszották. Pakson most abban bíznak, hogy ezzel a két diadallal végképp sikerül lezárni a balszerencsés két hónapot.

- Két olyan csapat találkozik egymással, amelyek hozzávetőleg azonos helyzetben vannak - mondta Horváth Ferenc, az MVM-Paks vezetőedzője. - A diósgyőri győzelmüket leszámítva a ferencvárosiak is hasonló sorozatot produkáltak az elmúlt időszakban, mint mi. Azonban, ahogy mi, úgy ők is kezdenek kijönni a gödörből, amit a Győr elleni Ligakupa győzelmük (2-1-re nyert az FTC) is mutat. Mi szintén Ligakupa-meccsen a Videoton ellen tudtunk nyerni Székesfehérváron. Két rosszul szereplő, de felszálló ágban lévő csapat találkozik vasárnap. Kíváncsian várom, hogy sikerül-e tovább építkeznünk. Egy ilyen mérkőzésen amúgy nagyon sok apró dolog dönthet az egyik, vagy a másik fél javára. A Ferencvárosnak nagyon jó játékosai vannak, igazán jó csapatnak tartom őket, de valamiért náluk sem úgy működnek a dolgok, ahogy szeretnék. Ha helyre tudják tenni a dolgaikat, akkor egyértelműen ők az esélyesek, viszont azt érzem, hogy mi fejben már majdnem teljesen rendben vagyunk. Ha kellően koncentrálunk, ha mi akarjuk majd jobban a győzelmet, akkor sikerülhet meglepetést okoznunk. A Fradi elleni meccsek előtt mindig érződik egy bizonyos felfokozott állapot. Most is ezt tapasztalom, mind a szurkolók, mind a játékosok részéről. Dupla erővel készülünk, bízom benne, hogy a pályán is megmutatkozik majd ez az akarás.

Ne feledje! A találkozó kiemelt kockázatú, így csak személyi igazolvány felmutatásával lehet jegyet vásárolni.

Jelenet a májusi paksi mérkőzésről: Böde Dániel (fehér) és Fiola Attila (zöld) a ma esti összecsapáson is találkozhat a pályán
Ők várnak bevetésre a Ferencváros ellen ma
OTP Bank Liga, 15. forduló
MVM Paks-Ferencváros
Paks, Fehérvári út. Jegyek: 800 és 1800 forint között. 
Vezeti: Bognár Tamás (Ring György, Takács Gábor).
Az MVM-Paks tervezett kezdőcsapata:
24 Csernyánszki - 21 Bori, 63 Éger, 33 Horváth G., 30 Szabó J. - 18 Fiola, 8 Kecskés T. - 42 Könyves, 39 Bartha, 23 Nagy O. - 9 Simon A.
A kispadon: 1 Molnár P. (kapus), 7 Báló, 11 Nyári, 16 Heffler T., 17 Hullám, 55 Tököli, 87 Délczeg.
Sérült: Kulcsár D. (műtét után lábadozik), Windecker (vírusos betegséggel küzd).
Az egymás elleni eredmények Pakson:
2009/2010: 1-2
2010/2011: 3-2
2011/2012: 4-2
2012/2013: 1-3


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése