Oldalak

2013. október 1., kedd

Viszlát, Szabics!

Visszavonult az osztrák Sturm Graz magyar válogatott labdarúgója.

Jár a taps. Szabics Imre a Sturm Graz menedzsmentjében dolgozik tovább, a tehetségek felkutatásáért lesz felelős 
 Végleg szögre akasztotta a futballcipőt Szabics Imre. Az osztrák Sturm Graz szombaton már el is búcsúztatta visszavonuló klasszisát, aki azonban sem a sportágtól, sem a klubtól nem szakad el - játékosmegfigyelőként folytatja.

"Úgy éreztem, túl a harmincon labdarúgóként már nem várnak rám komoly szakmai kihívások, viszont olyan ajánlatot kaptam a vezetőktől, amelyet nem lehetett visszautasítani. Ez az egyetlen magyarázat, hogy miért most jelentettem be döntésem, de mivel a korábbi szerződés felbontása, az új megkötése még nem történt meg, ezért nem álltam ki a nyilvánosság elé" - magyarázta Szabics, aki csaknem másfél évtizedet töltött külföldön. - Büszke vagyok az eredményekre, amelyeket elértem."

A szegedi születésű focista már ma megkezdi új életét.

"Öt-hat kollégával dolgozom majd együtt, tehetséges fiatalokat kutatunk fel. Sokat járunk majd meccsekre, de az ott tapasztaltakat fel is kell dolgozni, tehát egyfajta elemző munka is vár ránk" - jegyezte meg a Grazcal bajnoki címet szerző játékos.

A Sturm csatára három hete, a románok elleni vb-selejtezőn még a válogatottban játszott - az volt a búcsúfellépése.

"Három hete nem edzek, erről Egervári Sándor szövetségi kapitányt is tájékoztattam. Ebből következik, hogy a hollandok elleni keretben már nem leszek benne, de nagyon szorítok a többiekért" - tette hozzé Szabics, aki 36 válogatottbeli meccsén 13 gólt szerzett.

 

Szabics Imre
Született: 1981. március 22., Szeged
Posztja: csatár
Válogatottság/gól: 36/13
Klubjai: FTC, Sturm (osztrák), Stuttgart, Köln, Mainz, Augsburg (németek), Sturm
Sikerei: magyar Aranylabda (2003), osztrák bajnok (2011), osztrék kupadöntős (2002), német Ligakupadöntős (2005)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése