Oldalak

2013. október 4., péntek

Nem ígér sok jót a múlt

Eddig egyszer sikerült legyőznie a Debrecent a Paksnak.

Horváth Ferenc szerint a mai meccsen eldől, hogy mennyit érnek a játékosai. A Debrecen a találkozó abszolút favoritja, de a Paks meglepetésre készül.

Tizennégy bajnoki mérkőzés, paksi szempontból egy győzelem, öt döntetlen és kilenc vereség. Nem lehet azt mondani, hogy a Debrecen lenne az atomcsapat kedvenc NB I-es ellenfele. Az egyetlen árva győzelmet Debrecenben sikerült kivívni, 2012. november 3-án Tököli Attila góljával nyert 1-0-ra az akkor Tomiszlav Szivics dirigálta Paks (mellette öt vereség és egy döntetlen a mérleg). Ezt a bravúrt kellene megismételni ma az OTP Bank Liga 10. fordulójában. A paksiak 19 órától (tv: Sport 1) a Loki otthonában lépnek pályára.
Sok esélyt nem adnak a Paksnak a szakemberek, ami nem is csoda, hiszen a DVSC idei hazai produkciója: hat meccs, hat győzelem. A gólkülönbség pedig egyenesen imponáló, a 19 rúgott gólra csupán 3 (!) találattal tudtak felelni az ellenfelek. Lehetett az ellenfél Ferencváros (4-1), vagy a Videoton (2-1), Kondás Elemér együttese mindegyikükön átlépett. Nem növeli a Paks esélyeit az sem, hogy Székesfehérvárról (1-4), Győrből (0-2) és az MTK (0-1) stadionjából is üres kézzel volt kénytelen távozni, az Újpest legyőzése (2-1) az első fordulóban már nagyon régi emlék.
Horváth Ferenc mégis hisz benne, hogy képesek lehetnek a bravúrra.

- Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mivel a Debrecen remekül teljesít, és igen előkelő helyen áll a tabellán - nyilatkozta a paksiak szakvezetője. - Nem lesz könnyű dolgunk, de ez egy jó lehetőség a játékosok számára, hogy megmutassák, hogy ilyen körülmények között mennyit is érnek. Hogy milyen terveik vannak a jövőben a labdarúgással kapcsolatban, mind egyénenként, mind csapatként, mi az, amit elvárhatunk tőlük. Azt fogom kérni, hogy ne feltartott kézzel menjünk ki a pályára csak azért, mert a Debrecen most ilyen jól szerepel. Szeretném, ha nem adnánk olcsón a bőrünket. Úgy fogom kiküldeni őket, hogy nyerjék meg ezt a mérkőzést, mert a magyar bajnokságban a pályán nem látok olyan hatalmas különbséget a csapatok között. Az eddig lejátszott mérkőzések is megmutatták, hogy mindenki képes lehet a bravúrra, és tartom annyira a saját csapatomat, hogy mi is tudunk meglepetést okozni - zárta.

Tököli Attiláék (zöldben) részéről nagy bravúr lenne, ha át tudnának lépni az otthon százszázalékos debrecenieken a ma esti bajnoki összecsapáson
Ők várnak bevetésre a DVSC és a Paks meccsen
OTP Bank Liga, 10. forduló.
DVSC Teva - MVM-Paks, péntek 19 óra (TV: Sport 1, élő).
Debrecen.
Vezeti: Farkas Á. (Bozó, Aradi J.).
Az MVM-Paks tervezett kezdőcsapata:
1 Molnár P. - 21 Bori, 63 Éger, 33 Horváth G., 7 Báló - 8 Kecskés T., - 87 Délczeg, 18 Fiola, 22 Windecker, 9 Simon A. - 55 Tököli.
A kispadon:
24 Csernyánszki (kapus), 6 Kovács G., 10 Kiss T., 23 Nagy O., 30 Szabó J., 39 Bartha, 42 Könyves.
A DVSC-Teva együttese minden bizonnyal a következőkkel áll ki:
87 Verpecz - 13 Lázár P., 17 Mészáros N., 25 Brkovics, 69 Korhut - 55 Szakály P., 6 Zsidai, 14 Vadnai, 11 Ferenczi J. - 19 Volas, 26 Sidibe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése