Oldalak

2013. október 1., kedd

Családja imádkozik Adamsért

Családja a kórházban szorít, imádkozik Akeem Adamsért, s próbál erőt adni az életéért harcoló labdarúgónak.

Édesanyja és öccse próbál erőt 
adni az FTC-focistának
A Ferencváros trinidadi focistája mellett szombat este óta ott van édesanyja, Ancilla, és öccse, Akini is, a szörnyű hír hallatán azonnal Budapestre indultak a közép-amerikai országból. A védő szerdán a Fradi edzése után otthonában kapott szívinfarktust, azóta a városmajori szívklinika intenzív osztályán küzdenek érte. Három életmentő operációt követően keringése továbbra sem állt helyre, ezért pénteken műszívre kapcsolták, s azóta is mélyaltatásban tartják. Az orvosok szerint a szövetek annyira károsodtak, hogy csak szívátültetés segíthetne rajta, ezért jelenleg a megfelelő donort várják a számára.

Családja tegnap is meglátogatta a szerencsétlenül járt játékost, az aggódó hozzátartozókat Ricardo Moniz, a Ferencváros holland vezetőedzője fogadta a kórház épülete előtt, majd együtt mentek a második emeleti intenzív osztályra. A szabályok szerint a rokonok egy alkalommal csak tíz percet tartózkodhatnak a betegek mellett, de különleges esetben a kórház vezetői eltekintenek az időkorláttól. Ott volt a klinikán Adams hazai ügynöke is, aki egy trinidadi lapnak előrelépésről számolt be.

– Akeem megszorította édesanyja kezét, s a fejét is mozgatta már – mondta Dion Sosa a Wired868 internetes oldalnak. – Az orvosok szerint jelentősen javult az állapota és reményeik szerint ezen az úton halad tovább. Jelenleg az idő a legfontosabb tényező, egyelőre arra várunk, hogy eléggé megerősödjön a szervátültetéshez. Ha elkapkodják a transzplantációt, az akár az életébe kerülhet. Persze a beavatkozáshoz egy megfelelő szívre is szükség lesz.


Szintén egy trinidadi lap számolt be arról, Adams orvosai korábban öt százalék esélyt adtak a játékosnak a túlélésre, ez mára harmincra javult.

Adams édesanyja, Ancilla és testvére, Akini azonnal Magyarországra utazott, amikor értesült, hogy Akeem Adams szívinfarktust
A legutóbbi bajnokiját a védő nélkül a Puskás Akadémia ellen 3-1-re elveszítő FTC vezérigazgatója, Orosz Pál korábbi nyilatkozatában is arról beszélt, a játékos élete legnehezebb meccsét vívja.
– Imádkozunk, hogy tovább éljen, sikerrel megvívja a nagy csatát. Szeretnénk, ha teljes értékű életet élő emberként köztünk lehetne Akeem – mondta Orosz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése