Oldalak

2013. szeptember 5., csütörtök

U21: A szünet után lefociztuk a bosnyákokat

Kecskemét - Nagyot fordított a bosnyákok ellen a Róth-csapat.

U21-es válogatottunk a szünetben még vesztésre állt a bosnyákok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, de a fordulást követően nagyszerű játékkal fordított, és 4-1-es győzelmet aratott.

Kissé komótosan kezdtünk, a bosnyákok rögtön a kezdés után fölényre tettek szert a középpályán, gyorsabban, dinamikusabban futballoztak. A 8. percben egy rosszul sikerült kirúgás után gyors jobb oldali támadást indítottak a vendégek, a védőink nem őrizték a középen érkező Prcicet, aki a pontos beadást követően 7 méterről a kapu közepébe fejelt.

A szünetben kettőt cserélt Róth Antal, a csapat két legfiatalabb játékosa, Bese Barnabás és Kleinheisler László hagyta el a pályát, Holman Dávid és Adorján Krisztián állt be helyükre. Nem sokkal később Holman fejelt a kapuba, majd a magyar csapat feljavult játéka Baráth Botond fejesénél már vezetést eredményezte, Holman duplázása után pedig - Kovács István súlyos sérüléssel járó esését követően - Adorján büntetőből állította be a 4-1-es végeredményt.

Baráth (középen) is rábólintott a fordításra

Róth Antal szövetségi edző a meccset közvetítő Sport 1 kamerája előtt értékelte a látottakat:

- Nem nagyon kellett semmit sem mondani a szünetben, mert valamennyien tisztában voltak a helyzettel. A kapott gól után egy kicsit azt éreztem, hogy bepánikoltunk. Hátul bizonytalanná váltunk, egyáltalán nem voltak labdakihozatalaink, az első félidőben gyakorlatilag nem volt jó teljesítmény a csapatunkban. A szünet utáni korai gól aztán megnyugtatta a gárdát, mint ahogy az első félidő vége felé is egyre inkább úgy játszottunk, ahogy az elejétől is tudtunk volna. De minden elismerésem a játékosoknak, akik egy nemzetközi mérkőzésen nulla-egyről ilyen arányban megfordították az eredményt. Le a kalappal előttük!

A csereként is duplázó Fradi-támadó, Holman Dávid így nyilatkozott:

- Én sem gondoltam volna, hogy ilyen jól sikerül beszállnom. Nem lepődtem meg azon, hogy nem kerültem a kezdőcsapatba, hiszen remek játékosok alkotják a csatársort. Próbáltam élni a lehetőséggel, hála Istennek sikerült is. Hálás vagyok a bizalomért Anti bának. Könnyű volt beállni, hiszen számos kreatív futballista között, öröm ebben a csapatban játszani. Nem voltunk letörve a szünetben sem, számítottunk rá, hogy a bosnyákok nagyon stabilak. De látszott, hogy nem volt itt Besic (Holman ferencvárosi csapattársa), vele együtt biztosan nagyon megnehezítették volna a dolgunkat.

U21-es Eb-selejtező, Kecskemét
Magyarország - Bosznia-Hercegovina 4-1 (0-1)

Magyarország: Jova - Szolnoki, Otigba, Kelemen, Baráth - Windecker,Vécsei - Kleinheisler (Adorján,46.), Kovács I. (Bacsa, 85.), Bese (Holman,46.) - Radó
Gól: Holman (50., 70.), Baráth (59.), Adorján (84. - 11-esből), ill. Prcic (8.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése