Oldalak

2013. szeptember 5., csütörtök

Szigorú büntetés az UEFA-tól

Két zártkapus mérkőzés és 50 ezer euró.2013. augusztus 22-i ülésén az UEFA Ellenőrző és Fegyelmi Bizottsága elmarasztalta a Bp. Honvédot a Vojvodina elleni Európa-liga-mérkőzéseken tanúsított szurkolói magatartással kapcsolatban. A bizottság mindkét mérkőzésen észlelt problémákat.

A Vojvodina - Honvéd mérkőzésen, melyet július 18-án tartottak, az elmarasztalás a Honvéd szurkolók részéről a Vojvodina szurkolók irányába tanúsított homofób és rasszista megnyilvánulások miatt következett be. A július 25-én tartott Bp. Honvéd - Vojvodina mérkőzéssel kapcsolatban a bizottság megállapította, hogy a Honvéd szurkolók "cigányok, cigányok" kiáltással és náci karlendítéssel gyalázták a Vojvodina szurkolókat.

Az UEFA döntése a következő volt:


  1. A Bp. Honvéd következő UEFA által szervezett hazai  mérkőzését a bizottság zárkapussá nyilvánítja.
  2. Az UEFA a 2008. augusztus 22-én meghozott döntését, amely felfüggesztett 1 zártkapus hazai mérkőzést, a bizottság aktivizálta, így az 1. pontban kiszabott büntetéssel együtt 2 zártkapus mérkőzést kell játszania a Honvédnak az UEFA által szervezett versenyeken.
  3. A Bp. Honvédot 50 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta.
A Bp.Honvéd FC mélységesen elítéli azokat, akiknek ezt a büntetést köszönheti és megerősítve érzi magát abban a tudatban, hogy helyesen jár el, amikor fellép a szélsőségek és a szélsőségesek ellen. Ugyanakkor a fentiek ismeretében meg kívánja fontolni, hogy milyen más, eddigieknél lényegesen keményebb intézkedésekkel tudja meggátolni a rasszista, antiszemita, antiroma, homofób, más nemzeteket gyalázó, a magyar múlt legsötétebb szakaszát idéző megnyilvánulásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése