Oldalak

2013. szeptember 6., péntek

Román-magyar: verekedés Bukarestben, 5 magyart elvittek

Nem bírtak magukkal: öt magyar drukkert előállított péntek hajnalban Bukarestben a helyi rendőrség.
Ma hajnalban megtörtént Bukarestben az első összecsapás a román és a magyar szurkolók között.

A magyar drukkerek összetűzésbe keveredtek egy román csoporttal – közölte a Mediafax hírügynökséggel Razvan Popa rendőrségi szóvivő.
Beszámolója szerint az incidensre a történelmi belvárosban (ahol szórakozóhelyek százai működnek), hajnali fél négykor került sor, egy harmincfős magyar drukkercsoport és egy kisebb létszámú román társaság üvegeket dobált egymás felé.
– Az összetűzés nyomán öt magyar szurkolót átadtak a 10-es számú rendőrőrsnek, egy románt pedig megbírságoltak csendháborításért – mondta a szóvivő, hangsúlyozva, hogy a (bukaresti főpolgármesteri hivatalhoz tartozó) helyi rendőrség rendfenntartói és közlekedésrendészei folyamatosan járőröznek a történelmi belvárosban, 12 lovasrendőr pedig a bukaresti Nemzeti Aréna körül teljesít szolgálatot, ahol 20 órától rendezik a román-magyar világbajnoki-selejtezőt.
A Mediafax szerint a Bukarestbe tartó különvonaton érkező magyar szurkolók sörös dobozokat és petárdákat dobáltak a peronra éjjel fél kettőkor, amikor a szerelvény megállt Aradon, és a hatóságok megkezdték a határellenőrzést. A beszámoló szerint a szurkolók egyike kijelentette: „12 ezer doboz sörünk van”. A kirándulócsoport vezetője hangosbemondón kérte a drukkereket, hogy ne szálljanak le a vonatról, maradjanak csendben és viselkedjenek civilizáltan az útiokmány-ellenőrzés alatt – közölte a román hírügynökség.
A videó az alábbi linken tekinthető meg:

http://www.pixter.hu/video?id=42581

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése