Oldalak

2013. szeptember 5., csütörtök

Meztaposás után tisztelgés a román sportnapilapbanÜdvözölte csütörtökön a Pro Sport című román sportújság, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség három magyarországi NB I-es klubot pénzbírsággal sújtott, mert szurkolóik többek között Romániát gyalázó rigmusokat kiabáltak.

A Tisztelet Magyarországnak! címoldalas írás ismerteti az MLSZ kedden közölt döntését, miszerint aVideotont, a Ferencvárost és a Pécset - valamint az NB II-es Nyíregyházát - megbírságolta szurkolóiknak a hétvégi bajnoki mérkőzéseken tanúsított sportszerűtlen magatartás miatt.

Az újság címlapfotóján két mosolygó kislány látható, akiknek az arcára magyar nemzeti színekkel egy-egy szív van rajzolva. Az újság szerint "az MLSZ határozottan és gyorsan reagált" a magyar szurkolók Romániát gyalázó rigmusai ügyében, és a lap szerint a román szurkolóknak is meg kellene érteniük, hogy civilizáltan is biztathatják saját csapatukat. "A román szurkolóknak a holnapi meccsen az kell, hogy legyen a jelmondatuk: Lehet civilizáltan is!" - írja a Pro Sport.

Ugyanez a lap - még áprilisban - olyan képriportot közölt, amelyen olimpiai érmes román sportolók Görbicz Anita mezét tépték, taposták a Valcea - Győr női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntő előtt. A napilap főszerkesztője később bocsánatot kért.

A román és a magyar válogatott pénteken közép-európai idő szerint 20 órakor csap össze. A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely megszerzése szempontjából. Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése