Oldalak

2013. szeptember 18., szerda

Megússzák a börtönt a REAC-osok?

Felfüggesztettet kértek rájuk.
Ma kezdődik a focifogadási ügy első szálának tárgyalása, először a rákospalotai vádlottak állnak bíróság elé.

A REAC-meccsek elcsalásában 17-en vettek részt
Korai még örülniük azoknak a vádlottaknak, akik a hazai focifogadási botrány rákospalotai szálában érintettek. A Fővárosi Törvényszék a ma kezdődő tárgyalás előtt ugyan kiadott egy összefoglalót, amelyben az olvasható, hogy mind a 17 érintettre, K. Zoltánra és 16 társára az ügyészség "csak" felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza, de ez még nem végleges.

- Egyelőre csak annyi a bizonyos, hogy szerdán megkezdődik a tárgyalás. A vádbeszéd megtartása odébb van. Az újabb információk alapján az ügyész eltérhet a vádiratban megfogalmazottaktól, s bármelyik vádlott esetében kérhet letöltendő szabadságvesztést. Sőt az ügyben eljáró bíró maga is dönthet másként - közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség sajtószóvivője.

A Magyar Labdarúgó-szövetség feljelentése alapján 209. december elsején kezdődött a vesztegetés- és csalássorozat felderítése. Másfél évet kellett várni az első eredményekre, legalábbis akkor, 2011 júniusában vettek őrizetbe három futballistát és négy játékvezetőt. Végül összesen 32 meccset és 45 vádlottat soroltak fel az idén májusban benyújtott vádiratban, s a könnyebb áttekinthetőség érdekében négy szálra bontották a határokon túl nyúló, igen szövevényes ügyet.
A rákospalotai rész nyolc meccset és 17 vádlottat érint. A két főszervező, K. Zoltán és L. Mátyás mellett a REAC 14 egykori játékosával és egy korábbi edzőjével, A. Zoltánnal kapcsolatban találtak elegendő bizonyítékot arra, hogy manipulálták a meccseket. Néhány ezer eurós kenőpénz fejében a megrendelők kívánalmainak megfelelően alakították öt élvonalbeli bajnoki és három Ligakupa-mérkőzés eredményét.

- A mostani 17 vádlott közül K. Zoltán, L. Mátyás és A. Zoltán több szálon érdekelt, az általuk elkövetett bűncselekmény akár tizenhat éves szabadságvesztéssel is járhat - tette hozzá Nagy Andrea.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése