Oldalak

2013. szeptember 5., csütörtök

Biztonsági intézkedések Bukarestben

Több utcát is lezárnak pénteken a bukaresti Nemzeti Aréna körül, hogy a román-magyar labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésre érkező szurkolók biztonságosan megközelíthessék a stadiont – közölték szerdán a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) és a bukaresti csendőrség közös sajtóértekezletén.


bukarest2

A magyar drukkerek a Pierre de Coubertin sugárút felől közelíthetik meg stadiont. Ezt az utat már délelőtt 10 órától kezdődően lezárják a járműforgalom elől. A FRF kibérelt egy telket ezen az úton, ahova a magyar szurkolók buszai és személyautói beállhatnak.
A magyar szurkolók a H jelzésű kapun juthatnak be a vendégszektorba, amelyet csendőrök őriznek. Összesen 2800 magyar szurkolót várnak a csaknem 56 ezer néző befogadására képes bukaresti arénába. A mérkőzésre közel háromezer rendfenntartót mozgósítanak.
A Budapestről érkező szurkolói különvonatot péntek délután 14 órára várják a bukaresti Északi pályaudvarra, ahonnan a közszállítási vállalat (RATB) különbuszokat indít a stadionba. Az Adevarul.ro portál úgy tudja, a különvonatot az Aranycsapat-mozdony húzza és 880-an Budapesten, 250-en Brassóban szállnak fel rá. Azon magyar drukkerek számára, akik nem a különvonattal érkeznek, a történelmi belvárosból is különjáratokat indít a RATB.
A szervezők külön felhívták a figyelmet arra, hogy csak nemzeti színű – magyar és román – zászlókat lehet bevinni a stadionba, amely három órával a meccs előtt nyitja meg kapuit. A belépésnél motozás lesz.
A találkozót követően először a hazai szurkolók hagyják majd el a stadiont.
Viorel Daskalu ezredes, a bukaresti csendőrség vezérigazgatója kihangsúlyozta, hogy szöveges bannereket sem engednek be. Hozzátette: kiváló a kapcsolatuk a magyar rendőrséggel és munkájukat három magyar kolléga segíti.
Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete az MTI érdeklődésére elmondta: pénteken és szombaton mind a Negulescu utcában működő magyar konzulátus, mind a Calderon utcai nagykövetség folyamatos ügyelet tart: előbbihez iratok elvesztése esetén, utóbbihoz bármilyen más problémával fordulhatnak a segítségre szoruló magyar állampolgárok.
“A magyar szurkolók akkor tesznek jót a csapattal is, a Romániában élő magyarokkal is, ha nagyon sportszerűen és a mérkőzést élvezve, a csapatot segítve szurkolnak” – hangsúlyozta Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése