Oldalak

2013. szeptember 24., kedd

A Fradi-győzelem ára: pályabezárás?

Sokba kerülhet a Ferencvárosnak az Újpest elleni 3-1-es győzelem. A zöld-fehérek megnyerték a több mint 22 ezer néző előtt lejátszott rangadót, a klub mégsem tud felhőtlenül ünnepelni.

Súlyos büntetés várható a pirotechnikai eszközöket használó és a szektorukból kétszer kitörő szurkolók miatt. Akár be is zárhatják az FTC ideiglenes otthonául szolgáló Puskás Ferenc stadiont.


Öt perccel a meccs vége előtt egy kisebb hazai drukkercsoport áttörte a kerítést és próbálta megközelíteni az újpesti tábort. Néhány percre leállt a játék, amíg a biztonságiak és a rohamrendőrök visszaszorították a szektorukba a randalírozókat. Majd a lefújást követően a szurkolók a pályára özönlöttek, hogy ünnepeljék a csapatot.

A Puskás stadion gyepén ünneplő tömeget a rendőrök szorították vissza a lelátóra
„Megnyertünk egy derbyt, igazán nagy meccset, de néhány felelőtlen elvette a felhőtlen örömünket... Érthetetlen!" – kesergett a klub elnöke, Kubatov Gábor Facebook-oldalán.

Az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke, Orosz Pál is egyetértett vele.

– Ami az incidenst illeti, nem értem azokat, akik ezt megpróbálták elkövetni. Mit gondoltak, talán azt, hogy majd odajutnak az újpestiekhez? Nem értem és nem tudom, hogy a Ferencvárosnak mit akartak ezzel okozni – mondta Orosz az M1 Ma reggel című műsorában.

A Fradi játékosait boldogan éltették a szurkolók, a kapus Jova Levente a mezét és a nadrágját is odaadta a drukkereknek
– Ennek utánajárunk és meglesznek a következményei.

Azt Ricardo Moniz elismerte, tartanak a klubnál a zárt kapus büntetéstől. A Fradi vezetőedzője bízik benne, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Fegyelmi Bizottsága mérlegel majd és nem lesz túl súlyos a retorzió.

– Nem volt nagy balhé, az emberek ünnepelni rohantak be a pályára. Remélem, ezt mérlegeli az MLSZ és nem sújt zártkapusmeccs-büntetéssel bennünket – mondta a holland tréner.

 gólt szerző Böde Dániel (felül, alatta Ngawa) és társai a szurkolók számára különösen fontos mérkőzést nyertek
Az FTC-t szurkolói miatt négyszer büntették a szezonban, az első, írásbeli figyelmeztetés után 20 fővel kellett emelni a biztonságiak számát és két meccsre szövetségi ellenőr fogadására kényszerültek a zöldek. Ezután 800 ezer, majd 600 ezer forintos pénzbírság következett.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése