Oldalak

2013. szeptember 9., hétfő

5-6 helyen is változhat a válogatott kezdőcsapata

A bukaresti 0-3 után szorult helyzetbe és a kritikák kereszttüzébe került Egervári Sándornak valószínűleg alaposan fel kell forgatnia kedden az észtek elleni vb-selejtezőre a csapatát. A szövetségi kapitánynak azért sincs könnyű dolga, mert sérülések, Korcsmár Zsolt eltiltása, valamint pár játékos látványos összeomlása is nehezíti a dolgát. Nem szeretnék tippelgetni a kezdő 11-et illetően, de a rendkívüli eset miatt ezúttal megvizsgáltam mely posztokon lehetnek változások.

Mivel Romániában gyenge játékkal 3-0-ra kikaptunk, nagy valószínűség szerint jelentős változások lesznek az észtek elleni csapatban. Az biztos, hogy Korcsmár Zsolt eltiltás miatt nem állhat a szövetségi kapitány rendelkezésére, de úgy tűnik, hogy a sérült Varga József játékára is kicsi az esély. Úgy látjuk, meglepetés lenne, ha a bukaresti produkció után mindenki meg tudná tartani helyét a kezdőben. Azt vizsgáltam: Egervári Sándor mely posztokon változtathat.
A kapuban kizárt, hogy váltás legyen, hiszen Bukarestben egyedül Bogdán Ádám nyújtott jó teljesítményt, aki a gólokról nem tehetett és megfogott két 100 százalékos ziccert.
Feltételezzük, hogy Egervári Sándor a két belső védőjével nem lehetett feltétlenül elégedett. Csodálkoznánk, ha a válogatott szinten még rutintalan és a 2. percben nagyot hibázó Guzmics Richárd kezdő lenne az észtek ellen. Logikusnak tűnhet egy olyan variáció, mely szerint a klubjában belső védőt játszó Kádár-Vanczák kettős bekerül középre, a balbekk pozícióját Laczkó Zsolt foglalhatja el, míg jobbhátvédként Fiola Attila debütálhat. Ennél valamelyest reálisabb lehetőség lehet Lipták csapatban maradása, mellette Kádárral, míg a két szélen Laczkó és Vanczák.
Az biztosra vehető, hogy a középpályán lesz változás, hiszen Korcsmár Zsolt eltiltott, míg Varga József játékára jelenleg kicsi az esély. Mindez nagy valószínűség szerint azt jelentheti, hogy Elek Ákos lesz a védekező középpályás, mellette pedig Hajnal Tamás szerepelhet. Dzsudzsák Balázs aligha marad ki, míg a jobb oldalon a meccshiánnyal is küszködő Koman Vladimírt Lovrencsics Gergő helyettesítheti.
A támadósorban szinte kizárt, hogy ismét két azonos típusú támadóval álljunk fel. Nem elképzelhetetlen az egy csatáros játék sem, az egy szem ék Szalai Ádám lehet és mögötte árnyékékként Németh Krisztián juthat szerephez, de Szabics Imre játéka sem lenne meglepetés.
Összességében úgy gondolom, akár 5-6 helyen is változhat a kezdőcsapatunk az észtek ellen a bukaresti együtteshez képest.
Bogdán –Vanczák (Fiola), Lipták(Vanczák), Kádár, Laczkó (új) – Koman vagy Lovrencsics (új), Hajnal (új), Elek(új), Dzsudzsák – Németh (új) vagy Szabics (új) - Szalai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése